Ingrediente: 500 g carne de pui, 250 g piept de pui fiert, 2 cartofi fierţi pe jumătate, 3 bucheţele broccoli, 1 ceapă potrivită, 4 linguri smântână groasă, 3 linguri făină, 100 g unt, 4 ouă, 2 linguri pesmet, mărar, pătrunjel, cimbru, sare, piper

Pentru garnitură: 4-5 cartofi, 1 lingură unt, pătrunjel verde tocat

Mod de preparare:
Numar porţii: 6
Timp de preparare: 1h 15 min
Dificultate: medie

Tai ceapa mărunt şi o căleşti în unt, apoi o treci prin maşina de tocat împreună cu carnea. La tocătură adaugi gălbenuşurile frecate cu un praf de sare, smântâna, făina, pieptul de pui tăiat fâşii, ierburi aromate, după gust, cartofii tăiaţi felii mai groase şi piper. La sfârşit, încorporezi delicat albuşurile bătute spumă şi bucheţelele de broccoli tăiate în două.

Torni compoziţia într-o formă termorezistentă unsă şi tapetată cu pesmet, apoi o introduci în cuptorul bine încălzit pentru circa 40-45 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.

Pentru garnitură, cureţi cartofii de coajă, îi tai bucăţi mari şi îi fierbi în apă cu sare (sau la aburi), îi strecori, îi stropeşti cu unt topit şi presari deasupra lor pătrunjel tocat fin, apoi îi serveşti garnitură la budinca de carne.

Loading...
Evaluează articolul