Budincă de dovlecei cu brânză şi orez

budinca de dovlecei cu branza si orez jpeg

Dacă te-ai săturat de aperitive normale, precum sandvişuri sau chifteluţe de casă, iată o reţetă sănătoasă şi foarte gustoasă. Budinca de dovlecei cu brânză şi orez este un aperitiv special şi foarte săţios. Dovlecelul este o legumă ce merită exploatată din plin pentru vitaminele şi beneficiile pe care le aduce sănătăţii noastre.

Este o reţetă ce se prepară foarte rapid şi uşor, este gustoasă şi sigur o să vi se mai ceară să preparaţi un astfel de aperitiv săţios.

Ingrediente Budincă de dovlecei cu brânză şi orez:

  • 200 de grame de orez
  • 3 dovlecei
  • 1 ceapă verde
  • Jumătate de legătură de mărar
  • Jumătate de legătură de pătrunjel
  • 150 de grame de caş de oaie
  • 50 de grame de unt
  • 3 linguri de smântână
  • 3ouă
  • 100 de grame de caşcaval
  • Seminţe de floarea soarelui
  • Sare
  • Piper
  • Ierburi italieneşti

Mod de preparare Budincă de dovlecei cu brânză şi orez:

Orezul se spală bine în mai multe ape, apoi se pune la fiert într-un litru de apă, cu puţină sare. Se lasă timp de 15-20 de minute, apoi se lasă la scurs. Dovleceii se curăţă, se spală şi se dau prin răzătoarea mare, apoi se lasă la scurs. Caşul de oaie se dă şi el tot prin răzătoare, pe cea cu găuri mari.

Se toacă mărunt ceapa, mărarul şi pătrunjelul. Dovlecelul se mai scurge bine, strângându-l bine în mâini şi se amestecă cu caşul, smântâna, ouăle, ceapa verde, mărarul, pătrunjelul, sarea, piperul şi ierburile italieneşti.

Se unge o tavă cu unt din abundenţă şi se toarnă orezul. Peste orez se pun cele 50 de grame de unt tăiate bucăţi mai mici. Peste se adaugă amestecul de dovlecel şi brânză şi se nivelează frumos. Deasupra se presară caşcaval ras şi seminţe de floarea soarelui. Budinca se lasă la cuptorul preîncălzit la 190 de grade timp de 30 de minute. Se lasă să se rumenească bine, se scoate, se lasă la răcit şi se serveşte. Poftă bună!