Pentru a face cea mai gustoasă budincă sărată, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente şi nici de mult timp. Îţi propunem o reţetă fabuloasă de budincă, cu dovlecei, carne de pui şi mirodenii!

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 legătură usturoi verde
  • 100 g smântână fermentată grasă
  • 200 g piept de pui fiert
  • 30  unt
  • 30 g făină
  • 300 ml lapte
  • 100  caşcaval
  • ulei, pentru uns
  • sare, după gust
  • 1 praf piper alb

Mod de preparare 

Speli dovleceii, îndepărtezi capetele şi îi tai în felii subţiri. Îi presari cu sare şi îi laşi la scurs.

Într-o cratiţă antiaderentă, faci sosul bechamel. Topeşti untul la foc mic, adaugi făina toată odată şi amesteci cu un tel pară. Începi să torni laptele, amestecând energic pentru a evita formarea cocoloaşelor. Când sosul dă în clocot, încorporezi şi smântâna, condimentezi cu sare şi piper alb şi stingi focul.

Cureţi ceapa şi usturoiul, le mărunţeşti şi le adaugi în sos. Tai cubuleţe pieptul de pui.

Într-o tavă cu pereţi înalţi, unsă cu ulei, aranjezi un strat de felii de dovlecei, apoi torni câteva linguri de sos, nivelezi şi presari bucăţele de piept de pui. Procedezi la fel până termini ingredientele, având grijă să închei cu un strat de dovlecei. 

Dai la cuptorul preîncălzit şi coci budinca 30 de minute, la 180 ℃. Presari caşcavalul ras şi o mai laşi până se rumeneşte frumos. O serveşti caldă sau rece. 

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Budincă de ouă cu dovlecei la cuptor

Loading...