Budincă de dovlecei în straturi

budinca de dovlecei in straturi jpeg

Vrei să găteşti o mâncare nu prea complicată, dar care să aibă un aer „sofisticat“? Cu reţetele noastre de dovlecei, masa va fi gata repede, iar laudele nu vor întârzia să apară.

Ingrediente

2 dovlecei potriviţi 1 l  apă 1 vârf de cuţit de sare 2-3 linguri făină 3 linguri ulei 1 cană lapte dulce 3 ouă 400 g brânză telemea 200 g smântână margarină sau unt pentru uns tava 1 legătură de mărar

150 g smântână

1 ardei gras roşu

praf de boia

sare

piper

Mod de preparare

Cureţi dovleceii şi-i tai felii. Îi fierbi într-un litru de apă cu puţină sare. Separat, rumeneşti făina în ulei încins, stingi cu lapte şi laşi să fiarbă până se îngroaşă ca smântâna. Baţi spumă albuşurile şi le amesteci apoi cu gălbenuşurile. Adaugi sosul alb, brânza telemea rasă şi mărar tocat. Aşezi feliile de dovlecei într-un vas iena sau într-o tavă unsă cu unt. Deasupra pui o parte din compoziţie, după care alt strat de dovlecei şi tot aşa. Termini cu un strat de dovlecei. Deasupra torni smântâna şi pui budinca în cuptorul încălzit pentru 30 de minute. Pentru sos, tai cubuleţe ardeiul gras roşu. Amesteci smântâna cu praful de boia, sare şi piper, după gust. Pui apoi şi cubuleţele de ardei. Serveşti budinca fierbinte, cu sosul de smântână alături.