Desertul copilăriei, care ţinea loc şi de masă şi de ceva dulce. Îţi prezentăm o reţetă delicioasă de budincă de macaroane, gătită uşor la cuptor, cât să devină crocantă pe margini şi să înmoaie brânza înăuntru.

 

Pentru budinca de macaroane ai nevoie de:


450 g paste
450 g brânză de vaci
3 ouă mari
140 g unt
sare
4 linguri zahăr

esenţă de vanilie

Mod de preparare budincă cu macaroane:

 Fierbe macaroanele conform indicaţiilor de pe ambalaj. Împarte untul în 2 părţi egale. Jumătate lasă la topit, cu jumătate vei tapeta mai târziu tava.
Când pastele sunt aproape gata (al dente, nu trebuie să le laşi să se fiarbă de tot), scurge-le de apă şi dă-le printr-un jet de apă rece. Preîncălzeşte cuptorul.
Bate ouăle bine şi combină-le cu untul topit şi restul de ingrediente. Amestecă totul cu macaroanele.
Tapetează tava cu unt. Toarnă compoziţia uniform în tavă.
Dă la cuptorul deja încins, la temperatură mare, timp de 30-40 de minute.
Opţional, mai poţi presăra zahăr pe deasupra, să se formeze o crustă dulce, rumenă şi crocantă.


Loading...