Budincă de păstrăv cu brânză

budinca peste pastrav jpeg

Pentru cei care vor să prepare peştele în fel şi chip, aceasta este o propunere binevenită.

Ce ai nevoie

600 g fileuri de păstrăv 300 g brânză Feta 4 cartofi mari fierţi 5 roşii 2 fire de praz sare piper 4 linguri ulei 200 ml smântână 1 ou nucşoară

Cum se prepară

Se spală fileurile, se usucă şi se taie bucăţi mai mici. Se presară cu sare şi piper, după gust, şi se prăjesc foarte uşor în puţin ulei încins. Prazul se spală, se taie rondele, se căleşte puţin în ulei încins şi se toarnă jumătate într-un vas termorezistent uns cu unt şi se întinde.

Se curăţă cartofii de coajă şi se taie felii. Brânza şi roşiile se taie felii nu foarte groase. Se pun în vas, peste praz, alternativ, bucăţi de peşte, felii de brânză, de cartofi

şi de roşii. Se pune prazul rămas, se condimentează cu piper, se toarnă două linguri de ulei şi se introduce în cuptor, la 200° C, pentru 25 de minute.

Se scoate vasul din cuptor, se adaugă pe toată suprafaţa smântâna bătută cu oul, sare şi nucşoară, după gust. Se mai introduce la cuptor pentru 15 minute.