Ştiai că spanacul este un superaliment, care conţine multe substanţe nutritive, dar are puţine calorii? Frunzele de spanac sunt importante pentru sănătatea sistemului osos şi îi oferă corpului proteine, fier, vitamine şi minerale. Dacă mănânci spanac, te vei bucura de multe beneficii: ţine sub control nivelul glocozei din sânge şi scade tensiunea arterială, precum şi riscul de astm.

Ingrediente (1 tavă)

4 fileuri de peşte alb

500 g cartofi curăţaţi

4 ouă

250 g smântână

400 g brânză de vaci

100 g unt

50 g făină

1 kg spanac proaspăt

50 g unt

1 praf sare

150 g caşcaval ras

2 ouă

4 linguri smântână

pesmet

Mod de preparare

Pentru soteul de spanac, speli frunzele şi le pui la fiert în apă clocotită şi sare. Când s-au făcut, scurgi apa, strecori şi adaugi untul peste ele.

Cureţi cartofii, îi fierbi în apă clocotită, cu sare. Îi scurgi şi îi zdrobeşti cu furculiţa. Adaugi brânza de vaci şi o pasezi bine cu cartofii. Torni smântâna, gălbenuşurile, presari făina şi sarea după gust. Baţi albuşurile într-o spumă tare şi le încorporezi, amestecând uşor.

Torni soteul de spanac pe fundul unei tăvi tapetate, peste el aşezi fileurile de peşte alb, apoi amestecul cu cartofi. Amesteci caşcavalul ras cu 2 ouă şi 4 linguri smântână şi torni în tavă, apoi o dai la cuptorul încins, în prealabil, 30 de minute, până se rumeneşte bine.

Loading...
Evaluează articolul