Pentru această delicioasă reţetă de budincă de peşte în aluat ai nevoie şi de o mână de mărar proaspăt. El este un leac şi pentru persoanele care nu au poftă de mâncare. Dar planta ajută şi la reducerea hiperacidităţii gastrice, iar substanţele aromate din plantă împiedică bacteriile să se dezvolte în intestin.

Budincă de peşte în aluat - Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat
200 g unt
380 g făină
½ linguriţă sare
2 gălbenuşuri

Pentru umplutură
1 ardei roşu şi unul verde
500 g file de crap
100 g somon
200 ml smântână (12% grăsime)
2 albuşuri
1 lingură mărar tocat
sare şi piper

Budincă de peşte în aluat - Mod de preparare

Amesteci untul cu făina, sarea şi gălbenuşurile şi frămânţi până când aluatul este neted. Îl înveleşti în folie de plastic şi-l laşi la rece o oră. Speli ardeii şi îi tai mărunt.
Cureţi peştele de oase. Mixezi 50 g din somon. Baţi albuşurile spumă şi le încorporezi în crema de somon. Dai prin mixer crapul până obţii o pastă. Adaugi în crema cu albuş pasta de crap şi restul de somon tăiat bucăţi, smântâna, ardeii cubuleţe şi mărarul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust şi amesteci energic până se omogenizează compoziţia.

Întinzi 2/3 din aluat într-o foaie dreptunghiulară şi îmbraci cu ea o formă termorezistentă unsă cu unt. Pui umplutura, netezeşti şi acoperi cu o foaie din restul de aluat. Lipeşti bine marginile şi deasupra aşezi figurine de aluat. Bagi vasul la cuptor şi îl ţii până se rumeneşte uşor, circa 30 de minute.

Loading...