Corfu, insulă în Grecia, este cunoscută pentru delicatesele tradiţionale cu peşte. Bourdeto este o supă foarte picantă din peşte, ce conţine ardei iute, ceapă, sare şi ulei de măsline, iar bianco este o tocană preparată din peşte, usturoi, vin, suc de lămâie şi oţet. Pentru voi, avem o reţetă de budincă de peşte, perfectă pentru noaptea de Revelion.

Ingrediente (1 tavă)

4 fileuri de peşte
4 cartofi
200 g smântână
50 g unt
150 g caşcaval
sare
piper
3 linguri ulei
3 linguri zeamă de lămâie

Mod de preparare

Tai fileurile de peşte bucăţi şi le prăjeşti în ulei 2-3 minute pe fiecare parte. Fierbi în coajă cartofii, iar când furculiţa intră cu uşurinţă în ei, îi dai deoparte, îi laşi la răcorit, apoi îi descojeşti şi-i tai felii.

Stropeşti peştele cu zeamă de lămâie şi-l aşezi alternativ cu feliile de cartofi într-o tavă unsă cu unt. Amesteci caşcavalul ras cu smântâna, sare şi piper după gust şi-l pui în tavă.

Dai budinca la cuptor 15-20 de minute.

Loading...
Evaluează articolul