Am primit această delicioasă reţetă de Budincă de Tapioca cu cocos şi compot de lychee, de la cititoarea noastră Alina Nicoleta Păduraru. Îi mulţumim cu această ocazie şi îi publicăm cu drag reţeta.

Ingrediente:
100 g perle tapioca
400 ml apă
250 ml lapte cocos
150 ml suc din compot lychee
70-80 g zahăr
2 linguriţe dulceaţă afine
fulgi cocos
fructe lychee din compot
mentă proaspătă, decor

Mod de preparare:
Pune perluţele de tapioca într-o crăticioară încăpătoare, alături de apa rece şi lasa pe foc până ce compoziţia se umflă şi capătă o culoare albă-lăptoasă. Toată această operaţiune va dura în jur de 5 minute şi trebuie să amesteci în continuu în compoziţie.

Ia crăticioara de pe foc, toarnă apa rece peste compoziţie şi clăteşte bine, până ce perluţele devin transparente.

Amestecă laptele de cocos cu sucul de comot de lychee şi zahăr.

Pune din nou pe aragaz perlele de tapioca cu amestecul de lapte de cocos şi lasă să fiarbă până ce obţii o budincă consistentă.

Toarnă budinca în pahare împreună cu fructe de lychee (din compot) şi decorează-le cu fulgi de cocos, dulceaţă de afine şi frunze de mentă.

Loading...