Parte din roadele viei pot face deliciul unei budinci delicioase.

4 porţii
Preparare: 40’
Dificultate: mică

Ingrediente

600 ml lapte
150 g zahăr
4 gălbenuşuri
1 praf de sare
2 esenţe vanilie
70 g amidon alimentar
1 lingură de unt
boabe de struguri (în funcţie de preferinţe)
frunze de mentă (opţional)

Mod de preparare

Pui laptele la încălzit, la foc mic. Într-un bol mai adânc mixezi gălbenuşurile cu zahărul până când se topeşte. Adaugi amidonul, praful de sare şi amesteci până se încorporează.

Torni peste gălbenuşuri un polonic de lapte încălzit şi omogenizezi. Adaugi apoi compoziţia în vasul de pe foc şi amesteci continuu până se îngroaşă (obţii o cremă de consistenţa budincii). Înainte să iei vasul de pe foc adaugi esenţele de vanilie, untul şi le încorporezi.

Torni budinca în boluri şi pui deasupra boabe de struguri spălate în prealabil. Poţi decora cu câteva frunze de mentă. Ţii câteva ore la frigider înainte de a servi.

Loading...