Sfecla roşie este delicioasă atât crudă, cât şi gătită. O poţi folosi în combinaţie cu năut, pentru a obţine un delicios burger de post.

 

 

2 porţii /  h / mediu

Ingrediente

Pentru burgeri

  • 2-3 sfecle coapte
  • 100 g năut fiert
  • 1 ou
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei

Pentru salata de crudităţi

  • 50 g varză albă
  • 50 g varză roşie
  • 30 g morcov
  • 2 linguri maioneză
  • sare, piper

Pentru servit

  • chifle
  • frunze de salată creaţă
  • rondele de ceapă roşie, castravete şi roşii
  • cartofi prăjiţi
  • ketchup

 

Dai sfeclele prin răzătoarea mică şi pasezi năutul în blender. Amesteci cele două compoziţii, adaugi oul şi potriveşti gustul de sare şi piper. Formezi burgerii, pe care îi prăjeşti în ulei până se rumenesc.

Pentru salata de crudităţi, toci fin varza albă şi pe cea roşie, apoi le amesteci cu morcovul ras şi cu maioneza. Condimentezi cu sare şi piper.

Asamblezi burgerii: pe o jumătate de chiflă aşezi frunze de salată, burgerul, salată de crudiţăţi, rondele de legume, din nou salată creaţă şi închei cu cealaltă jumătate de chiflă. Dacă doreşti, serveşti burgerii cu cartofi prăjiţi şi ketchup.

 

FOTO: SHUTTERSTOCK

 

 

Loading...