Cârnăciorii însoţesc cu succes orice fel de preparat al iernii: fasole, varză călită, mâncare de cartofi etc.

Ingrediente (10 porţii)

5 cârnaţi de casă afumaţi
10 felii bacon tăiate subţire
ulei pentru prăjit

Pentru sos
1 ceapă potrivită
1 morcov potrivit
50 ml ulei
2 linguri pastă de tomate
1 pahar vin roşu
1 ardei iute roşu
1 linguriţă muştar
1 linguriţă oţet
2 frunze dafin
sare
piper

Mod de preparare

Tai bucăţile de cârnat în două. Trebuie să ai 10 bucăţi de 10 cm. Înfăşori fiecare bucată de cârnat în câte o felie de bacon şi prinzi cu o scobitoare. Prăjeşti rulourile în ulei bine încins, la foc iute, şi le scoţi pe prosoape absorbante.

Pentru sos, dai pe răzătoarea mică ceapa şi morcovul spălate şi curăţate, după care le căleşti în uleiul încins câteva minute împreună cu ardeiul tocat mărunt. Stingi cu pasta de tomate dizolvată cu o cană de apă şi laşi să fiarbă 15 minute. Treci totul prin sită (sau prin blender) şi piureul obţinut îl pui într-o crăticioară, la foc mic. Adaugi vinul, muştarul, frunzele de dafin şi oţetul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi mai fierbi 10 minute. Serveşti cârnăciorii cu sosul picant.

Loading...