Gustul unui astfel de fel de mâncare nu poate fi uitat nici vara.

Ingrediente

500 g fasole
½ praz
1 ceapă
2 morcovi
1 ardei gras
5 roşii
2-3 cârnaţi afumaţi
ulei
cimbru
sare
piper

Mod de preparare

Înmoi fasolea cu o seară înainte. A doua zi, schimbi apa şi o pui pe foc până dă un clocot. Schimbi din nou apa şi o laşi să fiarbă cu puţină sare, până se înmoaie.
Cureţi legumele, toci ceapa, iar prazul şi morcovii îi tai rondele. Le căleşti în ulei, iar când ceapa devine sticloasă adaugi ardeiul tăiat. Mai ţii pe foc câteva minute şi pui cârnaţii feliaţi. Când s-au rumenit răstorni fasolea, pui roşiile date prin răzătoare, sare, piper, cimbru după gust şi puţină apă în care a fiert fasolea. Acoperi şi laşi să fiarbă la foc mic, până când scade sosul.

Loading...