Nemţii produc peste 1.000 de varietăţi de cârnaţi. În România, tradiţia este ca delicioşii cârnaţi să fie făcuţi în preajma Crăciunului, din carne proaspătă de porc. Cât despre fasolea cu cârnaţi, acest preparat este unul pe care niciun român nu are cum să-l refuze la un prânz pe care şi-l doreşte copios.

Ingrediente Cârnaţi cu fasole

 

  • 500 g fasole
  • ½ praz
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras 
  • 5 roşii
  • 2-3 cârnaţi afumaţi
  • ulei 
  • cimbru 
  • sare  
  • piper
  •  

 Preparare Cârnaţi cu fasole

Înmoi fasolea cu o seară înainte. A doua zi, schimbi apa şi o pui pe foc până dă un clocot. Schimbi din nou apa şi o laşi să fiarbă cu puţină sare, până se înmoaie. Cureţi legumele, toci ceapa, iar prazul şi morcovii îi tai rondele. Le căleşti în ulei, iar când ceapa devine sticloasă adaugi ardeiul tăiat. Mai ţii pe foc 2-3 minute şi pui cârnaţii feliaţi.

Când s-au rumenit răstorni fasolea, roşiile rase, sare, piper, cimbru după gust şi puţină apă în care a fiert. Acoperi şi laşi să fiarbă la foc mic, până când scade sosul.

Poftă bună!

 

Loading...