Dacă te numeri printre persoanele care nu se dau în vânt după reţetele tradiţionale de Crăciun îţi recomandăm această reţetă de cârnaţi italieneşti, ce se găteşte rapid.

Ingrediente necesare pentru cârnaţi italieneşti: 

  • 1,5 kg pulpă de porc
  • 500 g slănină porc
  • 25 g sare grunjoasă
  • 1 linguriţă piper măcinat
  • 1 linguriţă coriandru măcinat
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • ½ linguriţă seminţe fenicul
  • 1 căpăţână mare de usturoi
  • 1 linguriţă boia dulce
  • ½ linguriţă boia iute
  • maţe de porc
  • 100 ml apă cu gheaţă

Mod de preparare cârnaţi italieneşti:

Laşi maţele de porc în apă rece, o oră.

Dai carnea de porc şi slănina prin maşina de tocat, apoi omogenizezi amestecul. Zdrobeşti seminţele de fenicul într‑un mojar. Adaugi peste carne toate condimentele, sarea, seminţele de fenicul, usturoiul pisat şi apa cu gheaţă şi amesteci până obţii o compoziţie păstoasă.

Umpli maţele şi laşi cârnaţii la zvântat câteva ore. Îi poţi păstra la frigider câteva zile sau la congelator până la o lună.

Loading...