Cârnaţi şi jumări cu varză călită

carnati si jumari cu varza calita jpeg

Nişte cârnaţi afumaţi, crenvurşti polonezi, jumări şi slănină! Toată această carne amestecată cu varză acră, călită! Ce poate fi mai bun?

Ingrediente (4-6 porţii)

1 varză murată 200 g cârnaţi afumaţi de porc 1 crenvurst polonez 100 g jumări de porc 100 g slănină tăiată cubuleţe 1 ceapă potrivită 3 linguri ulei 2 foi de dafin 1 linguriţă cimbru uscat câteva seminţe de chimen, după gust piper zdrobit boia de ardei dulce, după gust (opţional)

Preparare

Tai varza fideluţă, o clăteşti cu apă caldă, o storci bine şi o aşezi într-o cratiţă mare împreună cu ceapa tocată şi cu uleiul. Le căleşti, la foc mic, amestecând din când în când, ca să nu se prindă la fundul vasului. Poţi pune un pahar cu apă.

Separat, tai cârnaţii şi ­crenvurstul în felii groase şi le rumeneşti uşor, împreună cu jumările de porc şi cu slănina, apoi le amesteci cu varza, continuând călirea lor împreu­nă. Condimentezi cu foi de dafin, cimbru, seminţe de chimen, piper zdrobit şi cu boia dulce (opţional). Serveşti varza caldă, cu mămăliguţă.