Pentru că azi este ziua statului Liban, ne-am gândit să vă propunem câteva reţete specifice bucătăriei tradiţionale ale acestui popor, iar pentru ayi vă prezentăm cum să pregătiţi carne de miel cu legume.

Dificultate mică
Preparare 55'
Pentru 4 porţii

Ingrediente

500 g carne de miel
2 linguri ulei
sare
300 g fasole verde
1 dovlecel
1 ceapă
1 roşie bine coaptă
1 lingură pastă de roşii
2 căţei de usturoi
boia de ardei iute
piper
cimbru
rozmarin
busuioc
pătrunjel

Mod de preparare

Porţionezi carnea, o prăjeşti cu ceapa tăiată bucăţi mari în ulei încins până începe să se rumenească uşor. Adaugi puţină apă şi un praf de sare, apoi laşi să fiarbă 10-15 minute până se înmoaie carnea.

Cureţi fasolea verde, o opăreşti în apă cu sare şi o pui peste carne. Adaugi dovlecelul tăiat cuburi mari sau felii groase, roşia tăiată felii groase, usturoiul zdrobit, ierburi aromate, boia de ardei, sare şi piper, după gust. Laşi carnea de miel cu legume la fiert 15 minute. Adaugi pasta de roşii şi laşi să mai dea în 2-3 clocote.

Serveşte acest preparat cu carne de miel cu legume cât este fierbinte.

Stufat de miel

Pulpa de miel la cuptor

Mancare cu carne de miel si cartofi

Loading...