Carne de oaie cu orez

carne oaie orez jpeg

Inspirată din bucătăria vecinilor noştri bulgari, această mâncare poate fi considerată o adevărată călătorie gastronomică pe meleagurile lor.

Ingrediente

1 kg carne de oaie porţionată 4 linguri ulei de măsline 3 linguri pastă de tomate 3 roşii tăiate cuburi mici, mici 1 ardei gras verde 1 ceapă mică ½ linguriţă piper negru 2 ceşti cu apă sare, după gust Preparare

Presari carnea cu sare şi piper, o pui într-o cratiţă cu 3 linguri de ulei, pasta de tomate şi 2 ceşti cu apă. O dai la cuptor pentru 90 de minute. Sotezi ceapa cu o lingură de ulei, adaugi orezul şi amesteci continuu timp de cinci minute. Adaugi apă fierbinte peste orez şi îl fierbi până scade apa. Serveşti carnea şi orezul presărate cu ardei gras şi roşii tăiate cuburi.