Un preparat pe cât de neobişnuit, pe atât de gustos, care îi oferă cărnii de porc un gust uşor dulce, uşor acrişor.

Ingrediente

600 g carne de porc, tăiată în bucăţele

¼ cană făină

1/3 cană mălai

2 ouă

4 linguri apă

1 linguriţă sare

Ulei pentru prăjit

Sare

Pper nergru proaspăt măcinat

Sosul dulce acrişor

1 conservă ananas în bucăţele

Ghimbir tocat

1 ardei roşu, tocat

1 cană supă de pui

2 linguri mălai, amestecate cu 3 linguri de apă

¼ cană oţet alb

¼ cană zahăr

¼  ketchup

2 linguri sos de soia

2 morcovi, tăiaţi rondele

1 ceapăb roşie, mare, tocată.

5 căţei de usturoi mărunţit

Sare

Piper negru, proaspăt măcinat

Ulei

Mod de preparare

Într-un bol combină ¼ cană făină, 1/3 cană mălai, 3 ouă, 4 linguri de apă şi 1 lingură de sare şi amestecă pentru combinare. Adaugă bucăţelele de carne de porc, acoperă bolul şi pune-l la frigider pentru 1 oră.

Într-o cratiţă pune ulei  pentru prăjit. Pune-o pe foc şi adaugă bucăţile de porc. Găteşte la foc mare pentru 3-4 minute şi scoate carnea pe o farfurie, având grijă să o scurgi de ulei.  Asezoneaz-o cu sare şi piper. Într-o cratiţă separată, pune ulei şi sotează usturoiul şi ghimbirul. Adaugă ardeiul roşu, morcovii şi ceapa şi continua să găteşti pentru încă 1 minut.

Pune bucăţile de carne de porc, oţetul, zahărul, sosul de soia, ananasul, sucul de la ananas, ketchup-ul şi mălaiul combinat cu apă. Aşază totul pe foc pentru 2 minute. Asezonează cu sare şi piper şi poţi servi.

Sursa: ang sarap

Loading...