Ce spuneţi dacă astăzi am să vă prezint un preparat cu carne de vită. Am auzit deseori că vita se mănâncă un pic mai crudă, cu carnea încă roz în interior şi suculentă, adică “medium”. Cu toate acestea, eu niciodată nu am putut să o mănânc aşa pentru că mie îmi place friptura bine făcută. Însă, am găsit un preparat care-i fix pe gustul meu: carne de vită cu sos de hrean. Iată ce ingrediente avem nevoie pentru această reţetă, dar şi cum se prepară:

Ingrediente pentru carne de vită cu sos de hrean:

- 800 de grame de carne de vită,
- 3 linguri de faină,
- 5 căţei de usturoi,
- 4 linguri de smântână,
- sare,
- piper,
- ulei de măsline,
- hrean tocat mărunt,
- 1 arde iute (chiar doi, dacă vă place mâncarea picantă)
- boia dulce de ardei,
- 6 cartofi fierţi.

Carne de vită cu sos de hrean – metoda de preparare.

Într-o oală punem 3 litri de apă. Adăugăm carne de vită şi o lăsăm să fiarbă foarte bine. Curăţăm cartofii şi îi punem şi pe aceştia, separat de carne, la fiert.

În acest timp, e momentul să pregătim sosul de hrean. În două linguri de ulei de măsline punem 3 -4 linguri de făină (în ploaie şi amestecăm bine). Adăugăm şi puţină apă, apoi mutăm acest mic într-o crăticioară şi punem pe foc. După vreo 8 – 10 minute, punem şi hreanul tocat mărunt. Mai lăsăm două minute şi oprim focul.

Luăm vasul de pe aragaz şi adăugăm şi smântâna. Acum avem nevoie de o tavă. În ea punem puţin ulei, punem cartofii tăiaţi în patru şi carnea de vită tăiată felii. Curăţăm usturoiul şi-l tăiem feliuţe, apoi îl adăugăm peste carne şi peste cartofi. Adăugăm şi puţină boia dulce, sare şi piper. După 20 de minute, scoatem tava de la cuptor.

Punem pe o farfurie 4 bucăţi de cartofi, o felie de carne de vită, iar pe deasupra adăugăm sos de hrean.  Se poate servi cu un pahar de vin alb, sec.

Poftă bună!

Loading...