Aceşti cartofi gustoşi sunt uşor de preparat. În plus, sunt o garnitură grozavă pentru preparatele din carne la cuptor. În doar 1 oră şi 20 de minute, acest preparat este gata.

Cartofi boulangère - Ingrediente (6 porţii)

1,5 kg cartofi roşii, curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri
2 cepe, curăţate şi tăiate rondele subţiri
salvie proaspătă (frunze tocate fin şi frunze întregi)
sare grunjoasă
piper negru măcinat
400 ml supă de legume
1 mână de parmezan ras
1-2 linguri unt

Cartofi boulangère - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregăteşti o tavă termorezistentă, suficient de adâncă. Aranjezi un strat de felii de cartofi la bază, apoi un strat de rondele de ceapă, urmat de salvia tocată şi un praf de sare şi de piper. Continui, alternând straturile de cartofi şi ceapă. Termini cu un strat de cartofi în care feliile se întrepătrund frumos.

Torni supa în tavă. Condimentezi ultimul strat cu sare şi piper, după gust, apoi împrăştii frunzele întregi de salvie şi presari parmezanul ras. Pui câteva linguriţe de unt peste cartofi, apoi dai tava la cuptor, pe grătarul cel mai de sus. Laşi preparatul să se coacă aproximativ 1 oră, până se rumeneşte stratul superior şi până când vezi că s-au pătruns cartofii.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Loading...
Evaluează articolul