Dacă ieri v-am oferit o reţetă delicioasă de cartofi cu ceapă gratinaţi, astăzi adăugăm şi ceva carne. Aşa am obţinut această reţetă de cartofi cu şuncă gratinaţi.

Ingrediente pentru cartofi cu şuncă gratinaţi

3 cartofi
1 dovlecel
200 g şuncă
150 g caşcaval
2 linguri ulei
sare
piper

Mod de preparare al reţetei de cartofi cu şuncă gratinaţi

Cartofii se fierb în coajă în apă cu puţină sare şi se lasă să se răcească. Dovlecelul se taie felii, se presară cu sare, se lasă 10 minute, după care se scurge bine. Se prăjesc uşor în puţin ulei încins şi se scot pe prosoape absorbante. Şunca se taie cubuleţe.

Se curăţă cartofii de coajă, se taie felii potrivit de groase şi se aşază într‑un vas termorezistent uns cu ulei. Se pun feliile de dovlecei şi cubuleţele de şuncă peste cartofi, se
condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se amestecă uşor. Se presară totul cu caşcaval ras şi se introduce vasul la cuptor pentru 10-15 minute. Cartofii cu şuncă gratinaţi se servesc calzi.

sursa foto: Shutterstock

Loading...