Acest preparat delicios se poate servi ca fel principal, dar şi pe post de garnitură la fripturi de vită sau miel, precum vita Wellington.
 

Ingrediente

  • 1/4 kg cartofi dulci
  • 1/2 kg dovleac
  • 4 căţei usturoi
  • 1 lingură unt
  • 2 linguri zahăr brut
  • 1/4 linguriţă scorţişoară
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust
  • verdeaţă după gust, decor

Încălzesţi cuptorul la 180 °C.   

Tai cartofii şi dovleceii dulci felii şi îi pui într-un castron încăpător. 

Topeşti untul şi îl torni peste legume, împreună cu zahărul brut, sarea, piperul şi scorţişoara, apoi amesteci. Răstorni legumele într-o tavă cu hârtie de copt, adaugi 4 căţei de usturoi necojit şi laşi la cuptor pentru 30-35 de minute. 

Când legumele sunt caramelizate, le scoţi din cuptor. Poţi decora cu verdeţuri după gust şi serveşti fierbinte.

Iată o reţetă delicioasă de vită Wellington, la care poate fi servită această garnitură. 

FOTO: Shutterstock

Loading...