Cartofi dulci cu dovleac la cuptor
Acest preparat delicios se poate servi ca fel principal, dar şi pe post de garnitură la fripturi de vită sau miel, precum vita Wellington.
Ingrediente
- 1/4 kg cartofi dulci
- 1/2 kg dovleac
- 4 căţei usturoi
- 1 lingură unt
- 2 linguri zahăr brut
- 1/4 linguriţă scorţişoară
- sare, după gust
- piper măcinat, după gust
- verdeaţă după gust, decor
Încălzesţi cuptorul la 180 °C.
Tai cartofii şi dovleceii dulci felii şi îi pui într-un castron încăpător.
Topeşti untul şi îl torni peste legume, împreună cu zahărul brut, sarea, piperul şi scorţişoara, apoi amesteci. Răstorni legumele într-o tavă cu hârtie de copt, adaugi 4 căţei de usturoi necojit şi laşi la cuptor pentru 30-35 de minute.
Când legumele sunt caramelizate, le scoţi din cuptor. Poţi decora cu verdeţuri după gust şi serveşti fierbinte.
Iată o reţetă delicioasă de vită Wellington, la care poate fi servită această garnitură.
Iată o reţetă delicioasă de vită Wellington, la care poate fi servită această garnitură.
FOTO: Shutterstock