Cartofii la cuptor nu trebuie să fie un preparat banal. Du garnitura aceasta la următorul nivel şi adaugă în tavă câteva arome noi, precum salvia şi coaja de portocală. Jamie Oliver ne recomandă această reţetă simplă.

Cartofi la cuptor cu salvie şi portocală – Ingrediente

2 kg cartofi albi
2 portocale
1 legătură mare de salvie proaspătă
6 linguri grăsime de gâscă sau ulei de măsline
8 căţei de usturoi

Cartofi la cuptor cu salvie şi portocală – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 220 de grade Celsius. Cureţi cartofii şi îi tai în bucăţi mari, cam de mărimea unor mingi de golf.

Îi opăreşti într-o cratiţă cu apă clocotită şi pui sare, după gust, 10 minute, apoi îi scurgi într-o strecurătoare şi îi scuturi bine. Între timp, pregăteşti coaja de portocală: o tai fâşii lungi, folosind un cuţit special. Alegi frunzele de salvie.

Pui grăsimea de gâscă (dacă foloseşti) sau uleiul de măsline într-o tavă adâncă de copt (este posibil să ai nevoie de două tăvi). Aşezi tava pe plită sau pe aragaz, la foc mic, adaugi usturoiul necurăţat, coaja de portocală şi frunzele de salvie, apoi le rumeneşti 30 de secunde.

Adaugi cartofii opăriţi şi îi amesteci până când se acoperă cu grăsimea din tavă. Dai tava la cuptorul încins 45 de minute, până devin crocanţi şi arămii. Serveşti calzi aceşti cartofi la cuptor cu salvie şi portocală.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Cum să coci cei mai buni cartofi, fără să foloseşti folie de aluminiu

Cea mai bună salată de cartofi cu mazăre. Cum faci sosul care îi dă savoare

Cartofi gratinaţi

Supă de linte şi cartofi (inimă sănătoasă)

Cartofi cu ceapă şi ciuperci la cuptor

Cei mai buni cartofi la cuptor

Loading...
Evaluează articolul