Cartofi la cuptor cu verdeaţă şi unt

1 captura de ecran din 2019 08 02 la 14 05 09 png png

O garnituă perfectă pentru orice fel principal, aceştia cartofi cu verdeţuri şi unt la cuptor sunt extrem de delicioşi.În loc să faci clasicul piure de cartofi sau cartofi prăjiţi, de fiecare dată când ai invitaţi la masă, prepară această garnitură pentru un succes garantat.

Ingrediente:

1,5 kg cartofi albi

100 g unt

1 linguriţă rozmarin

1 linguriţă pătrunjel uscat

1 legătură pătrunjel proaspăt

1 linguriţă pudră de usturoi

1 linguriţă boia dulce

1/2 linguriţă oregano

2 linguri ulei

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 200 de grade, spală bine cartofii şi taie-i în sferturi. Usucă-i bine şi pune-i într-un bol, alături de condimente, ulei şi untul topit. Adaugă sare şi piper şi pune-i într-o tavă pe care ai aşezat hârtie de copt. Lasă-i în cuptor până devin rumeni. După preferinţe, poţi adaugă parmezan peste ei atunci când îi scoţi din cuptor.