Cartofi zdrobiţi la cuptor

3 shutterstock 2109479654 jpg jpeg

Această reţetă foarte simplă a devenit virală pe TikTok. Cartofii zdrobiţi cu cana se prepară rapid, pot fi şi garnitură, şi fel principal, alături de un sos sau o salată. Oricum ar fi sunt delicioşi!

Ingrediente 

  • 8 cartofi medii, speciali pentru copt 
  • 8 linguri ulei de măsline 
  • 1 linguriţă pudră de usturoi 
  • 1  linguriţă  boia dulce
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • 1  linguriţă  rozmarin uscat 
  • sare şi piper, după gust 
  • verdeaţa preferată, pentru decor
  • parmezan ras, pentru servit

Mod de preparare 

Preîncălzeşti cuptorul la 220 ºC. 

Speli cartofii foarte bine sub jet de apă rece până înlături murdăria de pe coajă. Într-o cratiţă, pui cartofii şi îi acoperi cu apă. Laşi la fiert, la o temperatură medie. Verifici dacă sunt gata folosind o furculiţă. Scoţi cartofii şi îi laşi să se răcească. Nu-i descojeşti!

Ulterior, pui cartofii într-o tavă încăpătoare, peste hârtia de copt. Laşi spaţiu suficient între ei. Îi zdrobeşti uşor cu o cană sau cu ustensilă specială pentru piure. Asezonezi cu ulei de măsline, pudră de usturoi, boia dulce, cimbru şi rozmarin, sare şi piper după gust. 

Laşi cartofii la cuptor între 20-30 de minute până se rumenesc. După ce s-au copt, presari verdeaţa preferată şi parmezanul ras. Îi serveşti calzi, ca atare, cu sosul preferat sau lângă fripturi. 

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com

Încearcă şi reţeta de Brioşe sărate cu ouă de prepeliţă.

1 shutterstock 1629231361 jpg jpeg