Găsirea şi prepararea garniturilor îţi pot da uneori bătăi de cap, mai ales când vine vorba despre masa de sărbători. De Paşti, ai la îndemână o reţetă simplă şi rapidă cu care să-i surprinzi pe cei apropiaţi!

Ingrediente 

  • 8 cartofi medii, speciali pentru copt 
  • 8 linguri ulei de măsline 
  • linguriţă pudră de usturoi 
  • linguriţă boia dulce
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • linguriţă rozmarin uscat 
  • sare şi piper, după gust 
  • verdeaţa preferată, pentru decor

Mod de preparare 

Preîncălzeşti cuptorul la 220 ºC

Speli cartofii foarte bine sub jet de apă rece până înlături murdăria de pe coajă. Într-o cratiţă, pui cartofii şi îi acoperi cu apă. Laşi la fiert, la o temperatură medie. Verifici dacă sunt gata folosind o furculiţă. Scoţi cartofii şi îi laşi să se răcească. Nu-i descojeşti!

Ulterior, pui cartofii într-o tavă încăpătoare, peste hârtia de copt. Laşi spaţiu suficient între ei. Îi zdrobeşti uşor cu furculiţa sau cu o ustensilă specială. Asezonezi cu ulei de măsline, pudră de usturoi, boia dulce, cimbru şi rozmarin, sare şi piper după gust. 

Laşi cartofii la cuptor între 20-30 de minute până se rumenesc. După ce s-au copt, presari verdeaţa preferată. Îi serveşti calzi, ca atare, cu sosul preferat, sau lângă fripturi. 

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com

 

Încearcă şi reţeta de Brioşe sărate cu ouă de prepeliţă.

Loading...