Pentru masa de Paşte, îţi propunem una dintre cele mai bune reţete de antreuri. Nu este deloc greu de preparat, iar timpul pe care obişnuiai să-l pierzi în bucătărie, îţi va sta mai mult la dispoziţie!

Ingrediente 

  • 200 ml lapte
  • 1 linguriţă oţet
  • 150 ml smântână sau iaurt
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 2 ouă
  • 250 g făină 
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 6 felii bacon
  • 1 legătură ceapă verde
  • 100 g brânză cheddar
  • 12 ouă de prepeliţă
  • sare şi piper, după gust
  • 3 linguri unt

Mod de preparare 

Preîncălzeşti cuptorul la 180 ºC. Fierbi ouăle de prepeliţă tari, după ce apa a dat în clocot, timp de 5-6 minute. După ce s-au fiert, laşi ouăle la răcit

Într-un bol, torni laptele, oţetul, smântâna sau iaurtul, uleiul şi ouăle de găină crude, apoi le amesteci cu telul. Într-un alt bol, pui făina şi praful de copt şi le omogenizezi. Torni ingredientele umede peste cele uscate şi amesteci cu o lingură de lemn până obţii un aluat. Adaugi în compoziţie baconul şi ceapa verde tăiate mărunt, apoi brânza dată prin răzătoare. Pui sare şi piper după gust. Omogenizezi compoziţia

Ulterior, ungi tava specială pentru brioşe cu untul topit şi răcit. Cu o lingură, iei din aluat şi pui în fiecare formă din tavă, creând o bază. Pui în mijloc câte un ou de prepeliţă descojit. Adaugi peste ele încă o lingură de aluatUmpli formele doar pe trei sferturi, pentru că aluatul va creşte la copt. Le stropeşti cu puţin unt topit şi le coci între 20-25 de minute până se rumenesc. Le scoţi din cuptor şi le laşi câteva minute la răcit. Le serveşti calde sau reci. 

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com

 

Încearcă şi reţeta de Ouă umplute cu guacamole

Loading...