Castraveţi umpluţi cu morcovi şi sos tzatziki

5 shutterstock 247801945 jpg jpeg

Ştiai că un castravete conţine 95-96% apă? Dintre toate legumele bogate în apă, castravetele are cel mai scăzut aport de calorii şi este o sursă importantă de vitaminele C şi K, de fibre, de proteine şi de minerale, cum ar fi magneziu şi potasiu. Nu în ultimul rând, conţine antioxidanţi care ajută în lupta împotriva radicalilor liberi, reducând riscul de apariţie a bolilor cronice.

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 3 castraveţi cornişon
  • pătrunjel, pentru decor

Pentru sos

  • 2 căţei usturoi
  • 200 g iaurt grecesc 10% grăsime
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • ½ legătură mărar
  • sare, după gust

Mod de preparare 

Speli castraveţii, îi tai jumătăţi şi le scobeşti miezul. Pentru sos, pui într-un bol iaurtul grecesc, usturoiul şi mărarul tocate mărunt, uleiul de măsline şi zeama de lămâie, apoi asezonezi cu sare după gust. Adaugi morcovul dat prin răzătoarea mare şi amesteci compoziţia. Umpli fiecare jumătate de castravete, apoi îi dai la frigider 30 de minute. Decorezi cu frunze de pătrunjel.

Poftă bună!

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Ciuperci umplute.

Ciuperci umplute

shutterstock 266295935 jpg jpeg