Pentru că nu mulţi dintre noi au răbdare în bucătărie, reţetele simple şi rapide sunt cele mai potrivite. Şi dacă sunt simple şi rapide nu înseamnă ca nu sunt guastoase. Cea mai bună dovadă este această reţetă de cea mai bunp mâncare de vită cu ardei.

Cea mai bună mâncare de vită cu ardei - Ingrediente

3 linguri ulei
1 ceapă, tocată fin
500 g muşchi de vită
sare
3 cepe verzi, tocate
2 ardei graşi roşii, feliaţi
2 ardei graşi portocalii, feliaţi
2 ardei graşi galbeni, feliaţi
piper
½ linguriţă pudră de usturoi
2 linguri bulion

Cea mai bună mâncare de vită cu ardei - Mod de preparare

Într-o cratiţă mare, încingi o lingură de ulei la flacără medie. Pune ceapa şi puţină sare. Laşi pe foc 10 minute, amesteci din când în când. Le laşi, însă, înainte de a se carameliza. Pui deoparte pe o farfurie şi dai deoparte.

În aceeaşi cratiţă, adaugi o altă lingură de ulei şi dai focul mai mare. Laşi carnea de vită, tăiată bucăţi , 3-4 minute, până se rumeneşte, apoi dai toată carnea deoparte.

În aceeaşi cratiţă, adaugi ultima lingură de ulei şi dai focul iute. Pui ardeii şi ceapa verde şi laşi pe foc până se mai înmoaie ardeii. Ca, 4-6 minute. Amestecă cu ceapa şi carnea pe care le repui în cratiţă, adaugi bulionul şi mai laşi pe foc 5 minute, amestecând toate ingredientele. Poţi servi cea mai bună mâncare de cită cu ardei cu o porţie de orez alături sau ca atare.

sursa: http://www.cravingsofalunatic.com/

Friptură de vită cu sos de unt şi usturoi

Chifteluţe de vită în sos de ciuperci

Tocăniţă cu carne de vită

Loading...