Această variantă dulce a clasicei lasagna, cea mai bună prăjitură cu dovleac şi cremă de brânză, este desertul acestui sezon. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar cele pe care le vei cumpăra trebuie să fie proaspete.

Cea mai bună prăjitură cu dovleac şi cremă de brânză - Ingrediente

Pentru aluat
1 cană făină
1/2 cană unt topit
1/2 cană nuci prăjite, puţin zdrobite

Pentru stratul de cremă de brânză
250 g cremă de brânză moale
1 cană pudră de zahăr
1 cană frişcă

Pentru stratul de dovleac
2 1/2 căni lapte
2 plicuri budincă de vanilie
450 g piure de dovleac
1 linguriţă scorţişoară

Pentru topping
1 cană frişcă
1/4 cană nuci puţin zdrobite

Cea mai bună prăjitură cu dovleac şi cremă de brânză - Mod de preparare

Încingi cuptorul şi ungi cu puţin ulei o tavă de 20x20 cm sau 22x22 cm. Amesteci făina cu untul şi alunele, aşezi în tavă şi dai la copt 15 minute. Scoţi din cuptor şi laşi să se răcească de tot.

Amesteci crema de brânză cu zahărul pudră până când se omogenizează, adaugi 1 cană de frişcă şi întinzi peste aluatul răcit. Dai la frigider până prepari compoziţia de dovleac.

Prepari budinca potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj şi o laşi să se răcească. Apoi, o amesteci cu piureul de dovleac şi scorţişoara şi omogenizezi. Întinzi în mod egal peste stratul de cremă de brânză. Apoi, deasupra, întinzi frişca şi presari alune. Laşi la frigider cel puţin 3 ore înainte de a mânca.

sursa: mgchocolatedesserts.com

Budincă de dovleac, la pahar

Prăjiturele cu dovleac. Reţetă inspirată din cărţile cu Harry Potter

Tartă cu dovleac. Reţeta cea mai simplă

Cele mai bune brioşe cu cremă de brânză şi piure de dovleac

Top 5 deserturi cu dovleac

 

Loading...