A venit toamna! Cu recolta ei bogată tinde să ne impresioneze cu fel şi fel de legume şi fructe! Astăzi, am încercat cea mai bună supă-cremă de dovleac şi morcovi, pentru care nu ai nevoie de prea multe ingrediente, dar, pentru care ai nevoie neapărat de ierburi, cum ar fi salvia, cu aroma ei inconfundabilă.

Cea mai bună supă-cremă de dovleac şi morcovi - Ingrediente

1 dovleac mediu
6 rămurele de cimbru
4 rămurele salvie
2 linguri frunze salvie
¼ linguriţă piper
¼ linguriţă scorţişoară
sare
1 ceapă
2 morcovi
1 tijă ţelină
1 linguriţă ulei de măsline
¼ linguriţă boia
smântână

Cea mai bună supă-cremă de dovleac şi morcovi - Mod de preparare

Curăţă dovleacul şi elimină capetele. Apoi, îil tai pe jumătate, elimini seminţele şi le păstrezi într-un vas mic. Apoi, tai dovleacul cuburi şi tai rămurelele.

Într-o oală amesteci piperul, sscorţişoara, 5 căni de apă, sare. Adaugi dovleacul, ierburile, ceapa, morcovii şi tija de ţelină şi amesteci. Laşi pe foc, cu capac, până se înmoaie dovleacul, o oră - o oră şi jumătate.

Între timp, speli seminţele, le scurgi şi le laşi să se usuce. Cu 10 minute înainte de a servi, încingi uleiul într-o tigaie la flacără medie. Adaugi seminţele şi le rumeneşti, 3 minute. Presari boiaua şi puţină scorţişoară. Adaugi frunzele de salvie în tigaie şi amesteci. Mai laşi 2 minute.

Scoţi ierburile din supă. Folosind un blender, faci supa ca un piure. Pui cu polonicul în boluri şi pui deasupra seminţe, frunze de salvie şi smântână.

sursa: http://www.womansday.com/

Supă-cremă de conopidă şi năut

Supă-cremă de busuioc şi roşii

Supă-cremă de dovlecei

Supă-cremă de mazăre

Loading...