Nuca este foarte bogată în lipide (60% în medie), fiind deci intens energetică. Conţine acizi graşi Omega-3, vitamine şi minerale. Nucile pot fi păstrate în coajă toată iarna. Iar când spargeţi nucile, puteţi folosi miezul pentru cea mai bună tartă cu caramel şi nuci.

Cea mai bună tartă cu caramel şi nuci - Ingrediente

300 g făină
200 g unt moale
100 g zahăr
3 gălbenuşuri
1 praf de sare

Pentru umplutură
400 g zahăr
1 pachet unt
300 g nuci
4 ouă
3 linguri lapte

Cea mai bună tartă cu caramel şi nuci - Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina cu sarea, zahărul, untul moale şi gălbenuşurile. Frămânţi un aluat omogen pe care îl laşi la frigider circa două ore.

Pentru umplutură, baţi ouăle cu 200 g de zahăr, laptele şi untul. Restul de zahăr îl caramelizezi şi apoi torni peste el compoziţia de ouă cu unt. Amesteci continuu. Laşi, la foc moale, până devine o cremă, dai deoparte, adaugi nucile zdrobite şi amesteci energic.

Împarţi aluatul în două, întinzi două foi de grosime potrivită. Pui o foaie într-o tavă rotundă (ai grijă să îmbraci şi pereţii), torni crema cu nuci şi acoperi cu cea de-a doua foaie. Dai tarta la cuptorul încins, în prealabil, pentru aproximativ 45 de minute. Laşi la răcorit, apoi o poţi servi ornată după gust.

Tort cu dovleac şi nuci

Cum să faci cei mai buni colţunaşi cu nuci

Cea mai bună plăcintă cu nuci şi dulceaţă

Cele mai bune gogoşi cu nuci şi mac

Loading...