Această mâncare delicioasă poate fi preparată în orice moment al zilei. Încearcă şi tu aceste ciuperci cu usturoi la cuptor şi serveşte-le la prânz sau la cină. Nu vei petrece prea mult timp în bucătărie, iar rezultatul va fi unul savuros.

Ciuperci cu usturoi la cuptor – Ingrediente

16 ciuperci potrivite, cu picioruşele tăiate la acelaşi nivel
3 linguri de ulei
60 g unt miale
3 căţei de usturoi, tocaţi foarte fin
2 linguri de ciumbru proaspăt, tocat
1-2 linguri de zeamă de lămâie
sare, după gust
piper negru măcinat, după gust
60 g pesmet

Ciuperci cu usturoi la cuptor – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Rumeneşti uşor ciupercile, cu pălăriile în jos, în ulei încins, cam 20 de secunde. Aranjezi ciupercile într-o tavă nu foarte adâncă, cu picioruşele în sus.

Amesteci untul, usturoiul, cimbrul, zeama de lămâie şi condimentezi cu sare şi piper. Pui, cu o lingură, câte puţin din acest unt combinat cu usturoi, în fiecare ciupercă, apoi pui pesmetul peste ele, presând uşor.

Dacă vrei, le dai la frigider, ca să le prepari mai târziu. Sau găteşti imediat ciupercile şi dai tava la cuptorul încins, în prealabil, 10 minute. Serveşti o porţie de ciuperci cu usturoi la cuptor, fie calde, fie la temperatura camerei.

Sursa + foto: cocinandoconalena.blogspot.com

Cele mai bune ciuperci în crustă de pesmet FOTO

Pui cu ciuperci şi broccoli la tigaie

Gnocchi de cartofi cu ciuperci şi feta

Loading...