Ceapă umplută cu carne de pui şi caşcaval

ceapa umpluta jpeg

Dacă îţi place ceapa şi ai folosi-o în orice combinaţii în bucătărie cu siguranţă această reţetă va fi pe placul tău. Se prepară uşor şi este foarte gustoasă.

Ingrediente

6 cepe mari

2 ardei graşi

2 pulpe dezosate de pui

2 ciuperci

2 morcovi

2 linguri unt

½ cană vin alb

100 g caşcaval

1 lingură ulei

3 linguri pătrunjel tocat

sare

piper

Mod de preparare

Tai carnea cubuleţe sau o dai prin maşina de tocat. Razi morcovii, toci ardeii, ciupercile şi o jumătate de ceapă. Într-o tigaie, sotezi în puţin unt toate legumele cu carnea până când îşi schimbă culoarea. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Stingi cu vinul, apoi îl laşi să scadă.

Cureţi cepele, le speli, le dai la fiert în apă cu puţină sare 15 minute şi le tai capetele pe înălţime. Scoţi miezul cu grijă, lăsând câteva foi care să susţină umplutura. Le umpli uniform cu compoziţia şi jumătate din cantitatea de caşcaval ras. Presari restul pe deasupra. Le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau le rulezi în folie de aluminiu. Dai la cuptor, la foc mediu, 20-25 de minute.Serveşti cu pătrunjel tocat.

Sursa http://www.myculinarystories.com