Adăugat în preparate, uleiul de măsline le oferă acestora un gust deosebit. Dacă-l infuzezi cu rozmarin, usturoi şi cimbru atunci mâncarea ta va fi demnă de un restaurant de cinci stele. Dacă vrei să fii alintat ca „chef în bucătărie“, învaţă să prepari şi tu cei mai buni cartofi copţi cu ulei de măsline.

Cei mai buni cartofi copţi cu ulei de măsline - Ingrediente

Pentru uleiul infuzat

300 ml ulei de măsline

4 căţei de usturoi

3 crenguţe rozmarin

3 crenguţe cimbru

5 frunze salvie

Pentru cartofii copţi

1, 5 kg cartofi

50 g unt sărat

40 g parmezan

sare

piper

Cei mai buni cartofi copţi cu ulei de măsline - Mod de preparare

Cu o zi înainte să-i prepari, toci ierburile aromate, le amesteci cu usturoiul pisat şi torni uleiul.

Dă drumul la cuptor. Speli cartofii şi-i pui cu tot cu coajă la fiert în apă cu sare. Îi ţii pe foc până când intră furculiţa cu uşurinţă în ei, apoi îi scurgi. Descojeşti cartofii, îi aşezi într-o tavă şi-i rupi bucăţi mari. Pui peste ei untul şi presari piper. Torni uleiul infuzat strecurat şi fierbinte peste cartofi şi ţii la cuptor 30 de minute. Îi întorci, presari parmezanul şi mai ţii la cuptor alte 15 minute.

Sursa: http://slowthecookdown.com

Cartofi şi ţelină la cuptor. Reţeta lui Jamie Oliver

Cartofi cu usturoi şi parmezan

Cei mai buni cartofi cu unt şi usturoi

Cum să prepari cei mai buni cartofi ţărăneşti

 

 

 

Loading...