Şi-au făcut loc printre cireşe şi iau locul căpşunilor, încet-încet, pe tarabele din pieţe. Aceste fructe mici, dulci-acrişoare şi zemoase pot fi mâncate ca atare, în prăjituri sau preparate în cel mai bun gem de zmeură ori dulceaţă.

Gem de zmeură - Ingrediente

3 kg zmeură
1,5 kg zahăr
1 lămâie

Gem de zmeură - Mod de preparare

Speli zmeura sub jet de apă rece şi o laşi la scurs. O amesteci cu zahărul şi o ţii până a doua zi în frigider, când o pui pe foc, amestecând uşor. Iei spuma şi o mai laşi să fiarbă 30 de minute.

Pui pe o farfurie puţin gem, iar dacă este legat, stingi focul. Torni gemul în borcane spălate şi sterilizate, înfiletezi capacele şi ţii borcanele acoperite în pături până a doua zi.

Loading...