Îţi prezentăm astăzi o reţetă de guacamole, preparat complet de la zero, pe care o poţi încerca şi tu. Ai nevoie de suc de lămâie proaspăt stors şi de cât mai mult pătrunjel, dar să nu uităm de ingredientul-vedetă: avocado.

Nu adăuga sare şi încearcă să profiţi de aromele altor ingrediente, întrucât acest preparat mizează pe conţinutul cât mai scăzut de sodiu. Alimentele bogate în sare sunt legate de apariţia multor boli, precum cancerul la stomac, afecţiunile renale şi gastrointestinale.

De asemenea, diabetul şi cataracta sunt legate de dietele cu un conţinut bogat de sare. Însă dacă vei scădea aportul de sodiu din mâncărurile tale, vei reuşi să reduci aceste riscuri. Iar dacă vrei să slăbeşti, este important să scoţi sarea din dieta ta, deoarece te va ajuta să scapi de retenţia de apă, să nu te mai simţi balonată şi să nu ţi se mai umfle mâinile şi picioarele.

Testează reţeta de guacamole şi nu adăuga sare – în locul ei, foloseşte ingrediente naturale, precum sucul proaspăt stors de la o jumătate de limetă şi pătrunjelul.

Cel mai bun guacamole făcut în casă – Ingrediente

4 avocado copţi, tăiaţi cubuleţe
sucul de la ½ lămâie verde (lime)
400 g boabe de fasole neagră (de la conservă)
100 g boabe de porumb
1 roşie mare, tăiată cubuleţe
1 ceapă roşie, tăiată cubuleţe
1 legătură coriandru sau pătrunjel, tocat
sare, opţional

Cel mai bun guacamole făcut în casă – Mod de preparare

Scoţi sâmburele de la fructele de avocado şi pulpa o tai cubuleţe. Scurgi lichidul de la boabele de fasole neagră şi le clăteşti în mai multe ape. Pasezi bucăţile de avocado cu furculiţa, până obţii o pastă, adaugi zeama de lămâie verde şi amesteci până la omogenizare. Adaugi fasolea neagră scursă, boabele de porumb, roşia tăiată cubuleţe, ceapa şi coriandrul sau pătrunjelul tocat. Amesteci pentru ca aromele să se combine, iar dacă vrei, condimentezi doar cu un pic de sare. Însă dacă vrei o reţetă de regim ca la carte, fără sodiu, renunţi definitiv la sare şi mai pui un pic de zeamă de lămâie. Serveşti acest guacamole decorat cu şi mai mult pătrunjel, alături de chips-uri de tortilla.

Sursa: juliasalbum.com

Loading...