Pentru cel mai bun tort cu pere şi pişcoturi trebuie pregătit cu pere coapte. Ca să-ţi dai seama dacă o pară e coaptă, apasă uşor cu degetul lângă codiţă.
Dacă e moale, înseamnă că fructul e bun de mâncat. Pentru reţete culinare, alege perele tari şi cu coaja lucioasă. Dacă se întâmplă să cumperi pere necoapte, nu le ţine la frigider, pentru că nu se vor coace.

Cel mai bun tort cu pere şi pişcoturi - Ingrediente

5 pere
20 pişcoturi
200 g zmeură, spălată şi scursă
20 g smântână grasă
10 g gelatină
3 linguri lapte
100 g zahăr pudră
zeamă de lămâie

Cel mai bun tort cu pere şi pişcoturi - Mod de preparare

Speli şi cureţi perele, apoi le tai feliuţe, le stropeşti cu zeama de lămâie şi le laşi deoparte. Pentru crema de zmeură, amesteci gelatina cu laptele şi o laşi la hidratat conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Faci piure zmeura, încălzeşti laptele, apoi adaugi gelatina, amestecând continuu astfel încât aceasta să se omogenizeze şi să se lege. Pui zahărul pudră şi amesteci bine până se topeşte.

Torni smântâna şi restul de zmeură, amestecând, apoi dai crema la frigider. Rupi pişcoturile jumătăţi. Pregăteşti o tavă cu fund detaşabil şi aşezi un strat de pişcoturi rupte jumătăţi, torni crema de zmeură, nivelezi, iar deasupra pui feliuţele de pere. Pişcoturile rămase le aranjezi frumos pe margini. La final, dai prăjitura la frigider pentru cel puţin trei ore.

Tort cu iaurt şi struguri

Cel mai bun tort de ciocolată cu cremă

Tort cu zmeură şi cremă de ciocolată

Loading...