Acum poţi să te bucuri de gustul delicios al ciupercilor umplute fără să depui efort şi fără să petreci mult timp în bucătărie. Ţi-am pregătit o reţetă rapidă pentru o garnitură simplă, pe care o poţi servi în orice seară a săptămânii, la cină. Încearcă şi tu aceste ciuperci în crustă de pesmet!

Cele mai bune ciuperci în crustă de pesmet - Ingrediente

450 g ciuperci Champignon
2 linguri de apă
25 g pesmet
2 linguri parmezan ras
2 linguri pătrunjel tocat
¼ linguriţă cimbru (proaspăt sau uscat)
1 căţel de usturoi, tocat
¼ linguriţă sare grunjoasă
piper negru măcinat, după gust
2 linguri ulei de măsline, pentru stropit
spray pentru gătit cu ulei de măsline, opţional

Cele mai bune ciuperci în crustă de pesmet - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Tai partea de jos a picioruşelor ciupercilor. Apoi, folosind un prosop umed de hârtie, îndepărtezi uşor murdăria de pe ciuperci. Le tai în sferturi sau jumătăţi, în funcţie de cât de mari sunt. Torni apa într-o tavă de copt potrivită, apoi aşezi ciupercile într-un singur strat, deasupra apei.
pasul1
Într-un bol mic, combini următoarele ingrediente: pesmetul, parmezanul, pătrunjelul, cimbrul, usturoiul, sarea şi piperul. Presari acest amestec în tavă, peste ciuperci. Le stropeşti uniform cu ulei de măsline sau pulverizezi puţin dintr-un spray pentru gătit cu ulei de măsline, astfel încât ciupercile să fie acoperite uniform.
pasul2
Dai la tava neacoperită cuptor, până când se rumenesc ciupercile, aproximativ 20 de minute. Serveşti aceste ciuperci în crustă de pesmet calde sau reci.
pasul3
Sursa + foto: www.skinnytaste.com

Pui cu ciuperci şi broccoli la tigaie

Ciuperci umplute cu bacon şi brânză FOTO

Salată de ciuperci cu maioneză

Gnocchi de cartofi cu ciuperci şi feta

Chifteluţe de vită în sos de ciuperci

Loading...