Ingrediente: 150 g unt, 200 g făină, 5 ouă, 250 g zahăr, 100 g alune nesărate, 50 g ciocolată, 3 linguriţe ness ,1 plic praf de copt, 1 praf de sare, 1 linguriţă pudră de scorţişoară, zahăr pudră

Mod de preparare:
Număr porţii: 6
Timp de preparare: 80 min
Dificultate: mică

Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi zahărul şi mixezi până se topeşte. Adaugi treptat gălbenuşurile mixate cu untul moale şi nessul dizolvat în puţină apă. Pui alunele zdrobite, scorţişoara, ciocolata tăiată bucăţi mici şi amesteci uşor.

Încorporezi făina cernută cu praful de copt, amestecând uşor, de jos în sus. Torni compoziţia într-o tavă de cozonac unsă şi tapetată şi o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, pentru 45-50 de minute. Îl laşi să se răcească în formă, îl scoţi şi-l presari cu zahăr pudră.

Loading...