Chec cu cacao şi gem de piersici

chec jpeg

Îi mulţumim Cristinei Ivaşcu din Bucureşti pentru această reţetă de chec delicios cu cacao şi gem de piersici.

Ingrediente 6 ouă 2 căni  făină 150 ml lapte 150 g unt topit 1 plic praf de copt 1 cană zahăr 4 linguri gem de piersici (se pot folosi si alte sortimente de gem) 2 linguri cu cacao zahăr pudră

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180 grade inainte de a ne a apuca sa preparam compoziţia de chec. Se mixeaza ouale cu zaharul timp de 2 minute. Se adauga untul topit si laptele si se amesteca bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitie pana la incorporare. Aluatul se imparte in doua parti si o parte se amesteca cu 2 linguri cacao. Se ia o tava mare de chec (sau cozonac) si se unge cu putin unt si se tapeteaza cu faina. Jumatate din compozitia fara cacao se toarna in tava, apoi se adauga 2 linguri de gem, compozitia de cacao, restul de gem si la final cealalta jumatate din compozitia fara cacao. Tava se da la cuptor timp de 40-45 minute. Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra.