Chec cu ciocolată şi alune

chec cu ciocolata si alune jpeg

Merişoarele sunt foarte bogate în antioxidanţi (vitamina C, flavonoide şi resveratrol). Sucul de merişoare contribuie la scăderea semnificativă a tensiunii arteriale. Pentru acest chec cu ciocolată şi alune la care vei folosi şi merişoare, poţi păstra fructele proaspete chiar şi câteva luni la frigider.

Chec cu ciocolată şi alune - Ingrediente (2 checuri)

600 g ciocolată neagră 300 g unt 300 g zahăr 12 ouă esenţă rom 200 g alune sau nuci 100 g merişoare

Chec cu ciocolată şi alune - Mod de preparare

Topeşti pe baie de aburi 250 g de unt şi ciocolata dată prin răzătoarea mare. Dai deoparte, având grijă să amesteci din când în când. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu o treime din cantitatea de zahăr. Restul îl baţi împreună cu gălbenuşurile până se topeşte.

Încorporezi compoziţia de albuş în cea de gălbenuş, apoi amesteci cu ciocolata topită şi adaugi treptat alunele sau nucile şi merişoarele. Pui câteva picături de esenţă de rom şi împarţi compoziţia pentru două checuri. Torni în forme de chec unse cu restul de unt. Încingi cuptorul şi le coci 30-40 de minute sau până trec testul cu scobitoarea.