Ştiu deja ce reţetă voi prepara în weekend, chec cu dovleac şi nucă, preferatul domanei Paula Iulia Peşteşan din Pecica.

De ce ai nevoie pentru chec cu dovleac şi nucă

300 g dovleac curăţat

100 g margarină

150 g zahăr pudră

1 pliculeţ zahăr vanilat

4 ouă

150 g nucă

250 g făină

1 pliculeţ praf de copt

sare

scorţişoară

10 boabe de struguri

Cum se prepară checul cu dovleac şi nucă

Mixezi ouăle cu cele două tipuri de zahăr. Când s-a topit şi amestecul a devenit o spumă încorporezi margarina topită şi răcită. Adaugi dovleacul dat prin răzătoare, făina, praful de copt, sare şi scorţişoară, după gust.

Prăjeşti nuca 3 minute, o toci şi o adaugi în compoziţie. Tapetezi o formă de chec, torni aluatul şi presari boabele de struguri.

Dai la cuptorul preîncălzit până când aluatul trece testul cu scobitoarea.

Loading...