Chec cu smochine, desertul irezistibil
Sunt unele dintre cele mai vechi fructe, fiind des pomenite în Biblie. Cu mult timp înainte să fie descoperit zahărul erau folosite pentru a îndulci prăjiturile. Ca să te convingi cât sunt smochinele încearcă şi tu această reţetă.
Cum se prepară chec cu smochine
Pentru chec
150 g zahăr
3 ouă
250 g făină
100 g nuci
1 lingură praf de copt
1 praf de sare
coaja rasă de la ½ de lămâie
8 smochine deshidratate
Pentru glazură
200 g zahăr pudră
1 lingură zeamă de lămâie
3-4 linguri lapte
câteva picături esenţă de vanilie
De ce ai nevoie pentru chec cu smochine
Amesteci făina cu praful de copt şi sarea. Mixezi ouăle cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă, încorporezi făina, coaja rasă de lămâie, nucile măcinate şi smochinele tocate. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptor până când trece testul scobitorii. Îl laşi la răcorit.
Freci zahărul pudră cu zeamă de lămâie, esenţă de vanilie şi lapte cât să obţii o cremă subţire. Torni glazura peste chec.