Chec cu smochine, desertul irezistibil

1 chec cu smochine jpg jpeg

Sunt unele dintre cele mai vechi fructe, fiind des pomenite în Biblie. Cu mult timp înainte să fie descoperit zahărul erau folosite pentru a îndulci prăjiturile. Ca să te convingi cât sunt smochinele încearcă şi tu această reţetă.

Cum se prepară chec cu smochine

Pentru chec

150 g zahăr

3 ouă

250 g făină

100 g nuci

1 lingură praf de copt

1 praf de sare

coaja rasă de la ½ de lămâie

8 smochine deshidratate

Pentru glazură

200 g zahăr pudră

1 lingură zeamă de lămâie

3-4 linguri lapte

câteva picături esenţă de vanilie

De ce ai nevoie pentru chec cu smochine

Amesteci făina cu praful de copt şi sarea. Mixezi ouăle cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă, încorporezi făina, coaja rasă de lămâie, nucile măcinate şi smochinele tocate. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptor până când trece testul scobitorii. Îl laşi la răcorit.

Freci zahărul pudră cu zeamă de lămâie, esenţă de vanilie şi lapte cât să obţii o cremă subţire. Torni glazura peste chec.

Chec cu clementine

Chec cu clementine

Chec cu ciocolată şi mere

Chec cu ciocolată şi mere

Chec cu nuci

Chec cu nuci