Harry Baker, un agent de asigurări din Los Angeles, a inventat desertul original Chiffon în anul 1927. Timp de două decenii, a păstrat reţeta secretă, însă totul a fost dezvăluit în cele din urmă: succesul checului constă în a bate albuşurile separat de gălbenuşuri şi de a folosi ulei vegetal în loc de unt.

 

Ingrediente

Pentru pandişpan:

120 g făină albă

2 linguri seminţe de mac

4 albuşuri

4 gălbenuşuri

60 ml ulei vegetal

120 g zahăr alb

1 linguriţă esenţă de vanilie

70 ml lapte

1 praf de sare

1 linguriţă praf de copt 

Pentru glazură:

100 g zahăr pudră

2-3 linguri lapte integral

¼ linguriţă esenţă de vanilie

 

Cu un tel, freci gălbenuşurile cu 20 g de zahăr, apoi torni treptat uleiul şi laptele amestecând continuu până la omogenizare. Combini făina cu praful de copt şi sarea, le cerni, le adaugi peste gălbenuşuri şi omogenizezi. Mixezi albuşurile spumă tare cu restul de zahăr. Cu o spatulă, încorporezi albuşurile în gălbenuşuri, torni esenţa de vanilie şi presari macul. Omogenizezi, apoi transferi compoziţia într-o tavă rotundă pentru chec.

Dai tava la cuptorul preîncălzit la 170 °C, 35 de minute, până trece testul scobitorii. Laşi la răcorit.

Pentru glazură, amesteci toate ingredientele într-un bol. Serveşti desertul glazurat şi îl decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock

 

 

Loading...