Chec sponge cu cacao şi fructe uscate

chec sponj cacao jpeg

Are el o denumire ceva mai ciudată care-i poate da un aer de cine ştie ce prăjitură sofisticată şi greu de preparat, dar nu e deloc aşa. Iar ca să te convingi de asta nu-ţi rămâne decât să o prepari chiar tu!

Ingrediente

Pentru blat

8 ouă 8 linguri făină 4 linguri zahăr 2 linguri cacao 2 linguri apă călduţă scorţişoară măcinată, după gust 1 vârf de cuţit cu praf de copt sare 250 g fructe uscate

Mod de preparare

Se separă ouăle, iar gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi scorţişoara, după gust. Se adaugă treptat făina, apa călduţă, sarea, praful de copt, cacaua şi fructele uscate tăiate cubuleţe cât mai mici.

La final se pun şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă numai de jos în sus şi se toarnă aluatul într-o tavă dreptunghiulară unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se dă la copt la foc potrivit şi se taie numai după ce s-a răcit.