Un desert potrivit pentru orice eveniment.

Ingrediente:

Pentru aluat:
4 ouă
200 g zahăr
zeama de la ½ de portocală
75 ml ulei
175 g făină
75 g amidon
½ praf de copt
zahăr vanilat
1 praf de sare

Pentru sirop:
250 ml apă
100 g zahăr
zeama de la ½ de portocală
zeama de la o limetă

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu zahărul, sarea, zeama de la jumătate de portocală şi coaja rasă de la fructul întreg. Adaugi uleiul puţin câte puţin. Amesteci făina cu amidonul. O încorporezi în ouă amestecând de jos în sus. Pui şi praful de copt, şi zahărul vanilat.

Încingi cuptorul. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Torni compoziţia şi o laşi la cuptor aproape 1 oră sau până se rumeneşte.

Pentru sirop, pui apa la foc, cu zahărul, zeama de limetă şi zeama de la cealaltă jumătate de portocală. Fierbi la foc mic până se îngroaşă. Înţepi checul răcit din loc în loc cu un beţişor mai lung. Torni siropul peste el.

Loading...