Mulţumim Irinei Stoica din localitatea Bolintin Vale pentru această reţetă.

Ingrediente

225 g biscuiţi

100 g unt

1 esenţă de vanilie

600 g cremă de brânză

100 g ciocolată topită

250 ml frişcă

100 ml cremă de whisky

1 vârf de cuţit nucşoară măcinată

2 pliculeţe gelatină

160 g zahăr pudră

1 lingură cacao

1 lingură cremă de whisky

Mod de preparare

Mărunţeşti biscuiţii şi îi amesteci cu untul topit şi esenţa de vanilie. Pui compoziţia într-o formă de tort cu pereţi detaşabili şi presezi bine. Introduci forma la cuptor pentru 10-15 minute, la foc mediu, după care laşi să se răcească.

Amesteci bine crema de brânză cu zahărul, după care încorporezi frişca, adaugi ciocolata topită, crema de whisky şi nucşoara. Pui gelatina la înmuiat după indicaţiile de pe plic, o topeşti pe foc, dar fără să o dai în fiert, şi o adaugi în cremă. Omogenizezi totul şi torni compoziţia peste blatul de biscuiţi, dar opreşti cinci linguri. Amesteci o lingură de cacao cu una de cremă de whisky şi ce le cinci linguri oprite din compoziţie. O pui deasupra tartei şi faci cu un beţişor diverse forme.

O dai la frigider pentru câteva ore, până se întăreşte crema bine.

Loading...