Cheescake cu cremă de whisky
Mulţumim Irinei Stoica din localitatea Bolintin Vale pentru această reţetă.
Ingrediente
225 g biscuiţi
100 g unt
1 esenţă de vanilie
600 g cremă de brânză
100 g ciocolată topită
250 ml frişcă
100 ml cremă de whisky
1 vârf de cuţit nucşoară măcinată
2 pliculeţe gelatină
160 g zahăr pudră
1 lingură cacao
1 lingură cremă de whisky
Mod de preparare
Mărunţeşti biscuiţii şi îi amesteci cu untul topit şi esenţa de vanilie. Pui compoziţia într-o formă de tort cu pereţi detaşabili şi presezi bine. Introduci forma la cuptor pentru 10-15 minute, la foc mediu, după care laşi să se răcească.
Amesteci bine crema de brânză cu zahărul, după care încorporezi frişca, adaugi ciocolata topită, crema de whisky şi nucşoara. Pui gelatina la înmuiat după indicaţiile de pe plic, o topeşti pe foc, dar fără să o dai în fiert, şi o adaugi în cremă. Omogenizezi totul şi torni compoziţia peste blatul de biscuiţi, dar opreşti cinci linguri. Amesteci o lingură de cacao cu una de cremă de whisky şi ce le cinci linguri oprite din compoziţie. O pui deasupra tartei şi faci cu un beţişor diverse forme.
O dai la frigider pentru câteva ore, până se întăreşte crema bine.