Un desert răcoritor, reţeta de cheesecake cu afine este perfectă pentru zilele călduroase de vară şi nu va rămâne cu siguranţă prea mult în farfurie.

Ingrediente

300 g afine, spălate şi uscate

3 linguri zahăr brun

1 linguriţă sirop de arţar

Pentru blat

200 g biscuiţi sau napolitane de vanilie, măcinaţi

40 g migdale măcinate

2 linguri zahăr brun

1 praf de sare

5 linguri unt

Pentru cremă

450 g cremă de brânză, la temperature camerei

130 g zahăr tos

1 linguriţă sare de mare

3 linguri făină

4 ouă

150 g smântână pentru frişcă

2 linguri zeamă de lămâie

esenţă de vanilie, după gust

esenţă de migdale, opţional

Pentru glazură

230 g smântână pentru frişcă

100 g zahăr

½ linguriţă esenţă de migdale

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Amesteci afinele cu zahărul şi siropul de arţar. Le aşezi într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu şi dai la cuptor 15 minute. Laşi la răcit 10 minute, apoi le dai la blender până obţii o compoziţie omogenă ca un piure. Reduci temperatura cuptorului la 176 °C. Ungi cu puţin unt o tavă de copt cu fund detaşabil.

Dai biscuiţii la blender cu migdalele, zahărul şi sarea. Încorporezi untul. Pui amestecul în formă, presând-ul uşor. Dai la cuptor 10 minute, apoi laşi să se răcească complet.

Reduci temperatura cuptorului la 160 °C. Mixezi crema de brânză cu zahărul până când obţii un amestec omogen. Adaugi sarea şi făina. Încorporezi pe rând ouăle, mixând bine toate ingredientele. Combini cu smântâna, zeama de lămâie, esenţa de vanilie, esenţa de migdale şi piureul de afine. Torni crema peste crustă. Dai la cuptor 45-50 de minute. Amesteci smântâna pentru glazură împreună cu zahărul şi esenţa de migdale. Torni glazura peste prăjitura, apoi mai dai la cuptor încă 5 minute. Laşi la răcit la temperatura camerei. Dai la rece peste noapte. Decorezi cu afine.

Sursa http://www.loveandoliveoil.com

Loading...